Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Περίεργα έθιμα Πρωτοχρονιάς ανά τον κόσμο. Strange New Year's traditions around the world.

Στην Ισπανία την Πρωτοχρονιά κάθε άνθρωπος κρατάει ένα τσαμπί με 12 σταφύλια και συνηθίζουν να τρώνε ένα σταφύλι με κάθε χτύπο της καμπάνας . Το έθιμο υπάρχει απο το 1985.



Στην Δανία πάλι ο ερχομός του καινούργιου χρόνου έρχεται με σπασμένα πιάτα. Αν είσαι 31 Δεκεμβρίου καλεσμένος σε ένα φιλικό σπίτι είθισται να σπάσεις στην είσοδο του σπιτιού πιάτα ως ένδειξη αγάπης. Βέβαια αυτό δεν είναι πολύ μακριά από την δική μας κουλτούρα . Εμείς αν το καλοσκεφτεί κανείς σπάμε πιάτα όλη τη διαρκεί του χρόνου , στα μπουζούκια ως ένδειξη ότι περνάμε καλά.

Στην Ιαπωνία πάλι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, οι βουδιστικοί ναοί στην Ιαπωνία χτυπούν τις καμπάνες τους συνολικά 108 φορές καθώς συμβολίζουν ένα κομμάτι της θρησκείας με τις ανθρώπινες αμαρτίες. Οι καμπάνες χτυπούν 107 φορές στις 31 και μία φορά μετά τα μεσάνυχτα. Επίσης οι Ιάπωνες συνηθίζουν να τρώνε φαγόπυρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


Στο Εκουαδόρ το έθιμο πάει κάπως έτσι. Κάθε οικογένεια φτιάχνει ένα σκιάχτρο από εφημερίδες και του βάζουν φωτιά. Αυτό το έθιμο γίνεται για να φύγουν όλες οι κακές στιγμές του προηγούμενου χρόνου.

Στην μακρινή μας Αργεντινή γίνεται κάτι γνώριμο σε εμάς μόνο που αλλάζει το χρώμα.Τα ροζ εσώρουχα κυριαρχούν στην Αργεντινή που τα φορούν την πρώτη μέρα του χρόνου για καλοτυχία και αγάπη ενώ λένε πώς κάποιοι συνηθίζουν να τεντώνουν το δεξί πόδι στις 12 η ώρα μόλις αλλάξει η χρονιά.
 

Στις Φιλιππίνες συνηθίζουν να φορούν πουά ρούχα και αντίστοιχα να τρώνε φρούτα και φαγητά σε οβάλ σχήμα, καθώς πιστεύουν ότι θα τους φέρει τύχη.
 

        Πηγή:realbuzz.com
      www.newsbeast.gr


7 σχόλια:

  1. Κορίτσι μου τέλειο το άρθρο σου! Πολύ πρωτότυπο και απολαυστικό! Να περάσεις υπέροχα σήμερα και να έχεις μία όμορφη και δημιουργική χρονιά! Το blog σου είναι καταπληκτικό και σου εύχομαι το 2016 να είναι η χρονιά του γιατί το αξίζει! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αλήθεια για τα τόσο καλά σου λόγια! Εύχομαι το 2016 να σου φέρει οτι επιθυμεις πραγματικά και όταν τελειώνει και το 2016 με την σειρά του να τα έχεις όλα και να μην χρειάζεσαι καμία ευχη <3 Φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  2. Wow these were some interesting traditions!


    http://wildfirecharm.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I love to see and know traditions from others countries! xo,
    http://cocojeans.blogspot.pt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Soy Española y es una tradición muy divertida, todos estamos a las 12 en de la noche recibiendo el año nuevo y tomando las uvas de la suerte, una uva con cada campanada...la tradición es mucho más antigua es de 1895.
    Besos y gracias por visitar mi blog.
    Raquel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello dear!!
    I really enjoyed your post. It was so interesting to know about this particular things from other countries.I live in Spain but I was born in Cuba and there we celebrate the new year's eve eating pork and the typical cuban rice call" Moro".
    Thanks for visit my page and hope we can keep in touch.
    Kisses.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πουα ρούχα; Ξέρουμε τι καιρό έχει εκεί; Φεύγω για Φιλιππίνες!
    Δεν έχεις άδικο στην σύγκριση Ελλάδα- Δανία... εμείς σπάμε πιάτα στα νεύρα, σε χαρές, σε λύπες, σε όλα! χαχαχαχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας

 

Beautyisallaround6 Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang