Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

~Γίνε από σήμερα πιο οργανωτικός!!Σου δείχνω το πως~

Παρατήρησα πως πολλές φορές δεν είμαι όσο οργανωτική θα ήθελα σε πολλά πράγματα και για αυτό θα μοιραστώ μαζί σου τη λίστα που έφτιαξα και προσπαθώ να την ακολουθώ. Το θέμα δεν είναι να είσαι οργανωτικός σε ένα τομέα και στα άλλα να είσαι μπάχαλο. Η οργάνωση είναι τρόπος ζωής και κάνει καλό στη διάθεση μας και στο να βλέπουμε τα όρια μας!

1. Βάλε στόχο να ξυπνάς το πρωί νωρίς ! Το ξυπνητήρι μου πλέον χτυπάει στις 9.30 τις καθημερινές και 10 τα Σαββατοκύριακα.
2.Στρώσε το κρεβάτι σου. Ελπίζω να μην σου θύμισα τη μαμά σου που όταν άκουγες αυτή τη φράση να βγαίνει από το στόμα της έβγαζες εξανθήματα! Που θα σε βοηθήσει? Θα σε βοηθήσει στο να δεις το δωμάτιο σου τακτοποιημένο και ασυναίσθητα θα χαλαρώσεις και θα ξεκινήσει όμορφα η μέρα σου.

3. Φάε ένα σωστό και ισσοροπημένο πρωινό ακούγοντας μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση. Μην πέσεις πάλι στη χαοτική παγίδα του Ιντερνετ και της τηλεόρασης.Με αυτό το τρόπο θα έχεις χρόνο να σκεφτείς τα σχέδια και τις υποχρεώσεις που έχεις για τη μέρα.

4.Με πολύ ησυχία και χωρίς βιασύνες διάλεξε το σύνολο που θες να φορέσεις σήμερα. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου . Περιποιήσου το μαλλί σου και το στυλ σου ώστε να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση μέσα στη μέρα σου.Μπορείς το σύνολο σου να το διαλέξεις και από το προηγούμενο βράδυ!

5. Πριν βγεις από τη πόρτα του σπιτιού σου για τις υποχρεώσεις σου, σιγουρέψου πως όλα είναι στην θέση τους. Τα καλλυντικά που χρησιμοποίησες, τα βρώμικα πιάτα που έφαγες . Μπορεί εκείνη τη στιγμή να βαριέσαι τόσο πολύ, αλλά μόλις γυρίσεις με το καλό σπίτι σου θα νιώσεις πολύ καλά μπαίνοντας σε ένα καθαρό σπίτι. Μην αναβάλλεις τίποτα.
( το ξέρω το συμφωνείς με την εικόνα αλλά άλλαξε το)

6.Όταν πηγαίνεις γυμναστήριο σιγουρέψου πως όλα σου τα αναγκαία είναι στη τσάντα σου. Αυτό να το κάνεις και με την τσάντα εξόδου σου. Οργανώσου . Να έχεις μέσα στη τσάντα σου χαρτομάντηλα , μωρομάντηλα και θήκη γυαλιών ! όχι άλλα πεταμένα γυαλιά χύμα στη τσάντα μας!

7. Βάλε όρια στον εαυτό σου σε πολλά θέματα. Από την πόση ώρα θα σπαταλήσεις στο ίντερνετ μέχρι πόση ώρα θα μιλάς στο τηλέφωνο! Να κοιτάς η μέρα σου να περνάει ποιοτικά και όχι απλά να σπαταλάς μια μέρα της ζωής σου.
(no, no, nooooo...)

8. Ξεκαθάριζε τακτικά τα πράγματα σου. Γενικά δεν είμαι της άποψης του ότι πρέπει να μαζεύω πολλά πράγματα γιατί στο τέλος καταλήγω να έχω ένα σωρό από άχρηστα πράγματα. 

9. Μην παραμέλείς να περιποιήσε το δέρμα και το σώμα σου. Χάρισε στον εαυτό σου ένα πολύ χαλαρωτικό μπάνιο πριν κοιμηθείς. Στο οφείλεις!!

10. Όπως ξέρεις τι ώρα θα ξυπνήσεις έτσι να ξέρεις το τι ώρα θα κοιμηθείς. Βάλε όριο τις 11 το βράδυ. Πίστεψε με αν κλείσεις τηλεοράσεις κινητά λάπτοπ και φώτα το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 11.15 θα σε έχει πάρει ο ύπνος. Μην σπαταλάς το βράδυ σου στο internet. Μας ξέρω για αυτό στο υπενθυμίζω.




2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο post και συμφωνώ σε όλα, άσχετα που μερικά δεν μπορώ να τα τηρήσω :P

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνω σε όλα. Έχω βάλει κ εγώ αντίστοιχο πρόγραμμα. Το μόνο θέμα μ είναι τα πιάτα. Ουφφφφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας

 

Beautyisallaround6 Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang