Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

~ Όλα για τα σπυράκια. Everyting about spots and acne ~

8/10 έχουμε παράπονα από την επιδερμίδα μας και για τις 7/8 φταίνε τα σπυράκια.Μπορώ να μην σου εγγυηθώ το τέλειο δέρμα, σου μάζεψα όμως ότι χρειάζεται να ξέρεις για να βγάλεις το καλύτερο εαυτό σου.


Τι μπορείς να κάνεις αν έχεις παρατηρήσει κάποιο θέμα;
Oι περισσότερες θεραπείες στοχεύουν στην πρόληψη, για αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζεις σωστά την επιδερμίδα σου βράδυ-πρωί και να χρησιμοποιείς κατάλληλα προιόντα για την ηλικία και το δερματότυπό σου.Ένας δερματολόγος ή ένας φαρμακοποιός είναι ο ιδανικότερος να σε κατευθύνει.

Ποιες τροφές μου κάνουν καλό;
Δοκίμασε να τρως λαχανικά με πράσινα φύλλα όπως το σπανάκι και το μπρόκολο.Τα καρότα και τα βερίκοκα είναι γνωστό ότι βοηθούν πολύ το πρόβλημα της ακμής.

Βάλε στη ζωή σου ακόμα και αν δεν τρελαίνεσαι τα λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός ή ο τόνος.

Τα φουντούκια και τα φυστίκια είναι ευρέως γνωστό ότι κάνουν καλό.

Η βιταμίνη Ε και το ασβέστιο είναι από τα πράγματα που ζήτα ο οργανισμός σου. Για να τα βρεις αυτά καλό θα ήταν να τρως λάχανο,μαρούλι,μπανάνα και γάλα.

Αντί για φέτα δοκίμασε να συνηθίσεις το ανθότυρο.Είναι και υγιεινό χωρίς πολλά λιπαρά αλλά σου κάνει και πολύ καλό στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Να το πιέσει κανείς ή να μην το πιέσει:
H απάντηση είναι ΟΧΙ .Γιατί;

Γιατί τα βακτήρια μεταδίδονται από τα χέρια στο πρόσωπο και μπορεί να μολύνουν τη περιοχή.

Γιατί τα νύχια σου μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα σου και να αφήσουν ουλές ή να αργήσει να επουλωθεί το σπυρί οπότε θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από ότι θες.

Γιατί αν το κάνεις και δεν πιέσεις σωστά προς τα έξω,μπορεί να σπρώξεις τη μόλυνση πιο βαθιά μεσα στο δέρμα και να δημιουργηθούν κύστες.

Άφησέ τα στην ησυχία τους για να σε αφήσουν και αυτά.


Μερικές συμβουλές!
Μην βιάζεσαι .Μην περιμένεις θεαματικά αποτελέσματα σε δύο μέρες. Ακολούθα τη συνταγή που σου πρότεινε ο γιατρός σου και με υπομονή τήρησε την. Μπορεί το προιόν που σου πρότεινε να υπόσχεται ανακούφιση σε 2 βδομάδες όμως να σκεφτείς πως κάθε πρόβλημα και κάθε δερματότυπος είναι διαφορετικά. Υπομονή λοιπόν.

Προς θεού! Μην χρησιμοποιείς αλλουνού ανθρώπου το σφουγγαράκι για το βάψιμο. Μην δανείζεσαι προιόντα ομορφιάς. Ακόμα και αν οι δυο είστε καθαρές από σπυριά μην σε ξεγελά!Αυτά βγαίνουν μελλοντικά.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις σε όλα πριν αυτό σου χτυπήσει τη πόρτα.

Αυτό ήταν το post που πολλές μου είχατε ζητήσει.
Προτίμησα να μιλήσω σε γενικό επίπεδο. Για πιο συγκεκριμένα θέματα ρωτήστε με στα σχόλια ή στα social media μου :)



6 σχόλια:

Πείτε μου τη γνώμη σας

 

Beautyisallaround6 Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang